skip to Main Content

Zoals een Engel zijn – Overdenking van zondag 6 december

Dit is een schilderij van de Aankondiging die ik op de website van Canonesses heb gevonden.

Dit schilderij van de Aankondiging is een afbeelding van het moment waarop Maria het nieuws ontvangt dat ze een baby zal krijgen die de naam Jezus zal dragen en wie hij zal zijn

Ik waardeer deze versie, het stelt de Engel niet voor als een persoon van vlees en bloed maar als een wezen van licht, iets bovennatuurlijks, iets etherisch, iemand van een andere dimensie qua geest.

De stralen van het uitstralende licht en het engelachtige wezen is niet helemaal echt, maar hij is daar, leunend naar de Mariafiguur .

“Je hoeft niet bang te zijn, Maria. Want God wil goed voor jou zijn. Je zal in verwachting raken en een zoon krijgen. Je moet Hem Jezus noemen. 32 Hij zal een belangrijk mens zijn en Hij zal ‘Zoon van de Allerhoogste God’ worden genoemd. De Heer God zal Hem koning van Israël maken, net als zijn voorvader David . 33 Hij zal voor eeuwig als koning regeren over het volk Israël. Er zal nooit een eind komen aan zijn heerschappij.”

Lucas 1 : 31 – 33

Maria zit in de schaduw, en de Engel is het licht.

Zat Maria in het donker, misschien in gebed, en dacht ze na over haar toekomst met haar verloofde of bad ze alleen maar over een onzekere toekomst?

Of zit ze in de duisternis in vergelijking met de wereld van het licht waar de engel van de Heer vandaan komt ? Met de boodschap dat Hij de zoon van de Allerhoogste zal zijn. Dat haar wereld, onze wereld zo arm is in vergelijking met de schoonheid en de vrede en de liefde van het Koninkrijk der hemelen.

Onder normale omstandigheden is het nieuws van een geboorte een mix van vreugde en onzekerheid, in moeilijke omstandigheden kan het traumatisch zijn.

Maar in Maria’s geval moet ze zich in zekere zin eenzaam hebben gevoeld, met wie zou ze haar verhaal echt kunnen delen ? Wie zou haar geloven of iets met haar te maken willen hebben ?

Toch was ze vervuld met de Heilige Geest van genade en waardig in haar geloof, ook al heeft ze misschien onrust gekend in haar leven. Ze was niet alleen, de Heilige Geest was met haar.

Ze ging om met haar gedachten en haar omstandigheden door te vertrouwen op haar geloof en haar liefde voor God.

Wij zijn ook uitverkoren door God, ons leven verlicht door Zijn Heilige Geest.

In staat om acties van medeleven te volbrengen en de mensheid te dienen in Zijn naam.

Laten we, terwijl we naar deze muziek luisteren en nadenken, bidden en de Heer vragen om ons ‘als een engel’ te gebruiken om hoop voor anderen te brengen.

Om het goede nieuws van God te brengen en het met iedereen te delen. Laten we tijdens deze onzekere dagen God ontvangen, zodat we Hem met anderen kunnen delen.

Originale versie :

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top