Skip to content

Vrijwilliger zijn betekent tijd vrijmaken voor anderen

Lorenza is Italiaans. Zij is nu 78 jaar oud en werd 57 jaar geleden geroepen om lid te worden van de Congregatie “De trouwe metgezellen van Jezus”. Als jongvolwassene besefte zij nog niet wat deze toewijding werkelijk betekende; Christus stond nog niet echt in het centrum van haar leven.

Maar beetje bij beetje toonde God zijn aanwezigheid in vele aspecten van haar leven. Omdat zij zo graag met kinderen werkte, combineerde zij deze passie met haar religieuze roeping. Lorenza is meertalig en beheerst 4 vreemde talen. Zij is op missie gestuurd naar verschillende landen, waaronder Bolivia, waar zij het werken met kinderen kon voortzetten.

In 2006 werd Lorenza in België aangesteld als provinciaal econoom. Doordat ze nog wat tijd beschikbaar had, sloot ze zich aan bij een groep geestelijken die op scholen voorlichtingsprogramma’s verzorgen over prostitutie, de risico’s van mensenhandel en kinderslavernij.

Als gevolg van de pandemie moest Lorenza haar activiteiten helaas staken, maar zij wilde die tijd blijven besteden aan haar medemens. Zo kreeg ze ruimte vrij om zich in te zetten voor het vrijwilligerswerk van Serve the City bij het Leger des Heils. Ze bereidt maaltijden en helpt ze dan uitdelen. In het begin was het gewoon een hobby. Maar één overweldigende dag samen met daklozen en migranten veranderde haar kijk op hen voorgoed.

Lorenza begrijpt dat deze mensen meestal naar Europa zijn gekomen met de hoop op een beter leven, maar zij beseffen al te vaak dat de realiteit anders is. Ze steekt niet langer de straat over als ze een dakloze op de stoep ziet zitten, maar gaat naar hem toe om hem te begroeten.

Twee keer per week staat ze trouw op post bij het Leger des Heils om maaltijden uit te delen.

“Het contact met sommige minderbedeelden is erg ontroerend, sommigen noemen me mama of oma, er is zelfs een bezoeker die me regelmatig een boeket bloemen geeft die hij op het veld heeft geplukt.”

Voor Lorenza is dit vrijwilligerswerk een manier om te getuigen van Gods liefde.

Esther Tesch

Meest recent nieuws

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
André Masende Leger des Heils

Een officier van het Leger des Heils treedt de protestantse kerk binnen.

Na 134 jaar aanwezigheid in het koninkrijk België zet de integratie van de heilsbeweging in…

Lees meer
Back To Top