Skip to content

Welkom bij de tutorial over hoe uw mini-site beheren.

Sinds de recente migratie naar de nieuwe website van het Leger des Heils in België, bieden wij u nu een mini-site aan, gewijd aan uw centrum/korps/winkel. Deze mini-site kan verschillende functies hebben: basisinformatie geven (adres, contact, geschiedenis, doelstellingen, enz.), nieuws brengen of zelfs een link naar uw officiële onafhankelijke site maken.

Daarom is het belangrijk dat u wordt opgeleid in het gebruik van dit nieuwe instrument, dat een van de eerste ontmoetingsplaatsen zal zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in uw diensten of die meer willen weten.

In deze tutorial leert u hoe u :

 1. Kan inloggen op uw mini-site
 2. Het administratieve gedeelte ontdekken
 3. Bestaande teksten en afbeeldingen wijzigen, nieuwe toevoegen
 4. Creëren en publiceren van artikelen
1. Log in op het beheerdersgedeelte van de mini-site

Een van de eerste stappen om uw mini-site te wijzigen/bijwerken is verbinding te maken met uw beheerdersruimte.

 1. Zorg ervoor dat u beschikt over de aansluitingsgegevens (login + wachtwoord) die u normaal per e-mail ontvangt (indien dit niet het geval is, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar [email protected]).
 2. Ga naar uw minisite (klik hier om hem te vinden als u hem niet bij de hand hebt).
 3. Voeg “wp-admin” toe aan het einde van je mini-site URL, na de “/”.
 4. Vul uw inloggegevens in en klik op “inloggen”.
2. Overzicht van uw website-administratiesysteem

De administratie interface van uw website is waar u de instellingen en inhoud zult beheren, om meer te leren over de belangrijkste punten, bekijk de video hieronder:

3. Informatie op mijn pagina's te wijzigen en/of de foto's op mijn mini-site te veranderen.

Om de inhoud van uw mini-site te verbeteren, kan het nodig zijn om tekst en afbeeldingen te wijzigen/te verwijderen/toe te voegen.

Kijk naar de volgende video om uit te vinden hoe dit moet:

 1. Kijk naar de volgende video om uit te vinden hoe dit moet:
 2. Klik op de pagina die u wilt wijzigen.
 3. Ga met de muis over de inhoud die u wilt wijzigen.
 4. Klik dan op de potloodvorm op de kleine groene balk die verschijnt.
 5. Voor teksten wijzigt u gewoon de tekst in het nieuwe venster dat verschijnt en klikt u vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.
 6. Voor afbeeldingen kunt u de huidige afbeelding verwijderen door te klikken op het kruisje rechts onderaan de miniatuurafbeelding die zich opent na uw klik, of u kunt klikken op de + om de afbeelding te vervangen (een nieuw venster wordt geopend). Kies dan gewoon een nieuwe afbeelding of sla een nieuwe afbeelding op door deze van uw bureaublad naar het nieuwe mediavenster te slepen. Klik dan op “Afbeelding instellen” en “Wijzigingen opslaan” in het volgende venster.
 7. Om uw nieuwe wijzigingen op te slaan, klikt u op “Bijwerken” helemaal rechts in het bewerkingsgebied van uw pagina.
4. Voeg uw eerste artikel toe

Door regelmatig nieuwe artikelen toe te voegen, kunt u nieuws brengen en uw bezoekers op de hoogte houden van het laatste nieuws uit uw centrum / christelijke gemeenschap.

Als u voor de eerste keer een nieuw artikel toevoegt, kan het zijn dat het niet correct wordt weergegeven, omdat de nieuwsactualiteit die momenteel op uw site staat, die van het algemene Leger des Heils site is en niet die van u. Neem contact met ons op, zodat wij dit kunnen rechtzetten.

Om een artikel aan uw site toe te voegen, bekijkt u de video hieronder:

 1. Eenmaal in de administratie interface, klik op de knop “artikel” aan de linkerkant.
 2. Klik dan op “Toevoegen” bovenaan.
 3. Voer de titel van uw artikel in.
 4. Klik dan op de tweede blauwe knop “Element toevoegen” en selecteer “Tekstblok ».
 5. Schrijf hier de tekst van uw artikel op dezelfde manier als u in een Word-document zou schrijven.
 6. Wanneer u klaar bent, klikt u op “Wijzigingen opslaan” onderin het venster.
 7. Als u een afbeelding aan uw artikel wilt toevoegen, klikt u op het ‘+’-pictogram linksboven en selecteert u ‘enkele afbeelding’ om de afbeelding van uw keuze toe te voegen. Klik vervolgens op de ‘+’ in het nieuwe venster om een afbeelding uit uw bibliotheek te kiezen, of sleep een afbeelding van uw bureaublad naar de bibliotheek en kies deze. Klik vervolgens op “Afbeelding instellen” en “Wijzigingen opslaan”.
 8. U kunt de volgorde van uw tekst en afbeeldingen wijzigen door te klikken en te slepen vanaf het icoontje met de 4 pijltjes links bovenaan uw items.
 9. Om een thumbnail aan je item toe te voegen, scroll je naar beneden op de bewerk pagina van je item en klik je op “stel uitgelichte afbeelding in” en kies/toevoeg je de thumbnail die je voor het item wilt.
 10. Zodra u uw elementen hebt geïntegreerd, kunt u op “preview” klikken om te zien hoe het artikel er momenteel uitziet.
 11. Om het artikel te publiceren, klik op “Publiceren”.
 12. Om uw artikel later te bewerken, klikt u op de knop “Artikel” op de startpagina van uw administratie-interface, en klikt u op het artikel dat u wilt bewerken.
Heb je hulp nodig? Een opmerking? Heeft u een vraag?

Als u vragen hebt of hulp nodig hebt, aarzel dan niet om een e-mail met uw verzoek te sturen naar [email protected]

Back To Top