Skip to content

Sporter zijn op hoog niveau en christen blijven

De 43-jarige Adam Hall is een internationale basketballer. Geboren in de Verenigde Staten in een christelijk gezin dat lid was van de Baptistenkerk, beoefent hij bijna 20 jaar zijn talent in Europa. Wij gingen met hem een gesprek aan.

Als tiener werd Adam getroffen door een gebeurtenis waarbij hij bijzonder sterk de aanwezigheid van God voelde. Hij was 16 jaar en woonde in Texas. Toen hij uit een winkel kwam, zag hij gewapende mannen vanuit een voertuig zwarte mensen beledigen en op hen schieten. Adam rende dadelijk uit alle macht weg en kwam er als bij wonder ongedeerd uit, zonder geraakt te worden. Daar besefte hij dat iemand over hem waakte, dat zijn tijd nog niet aangebroken was. Hij had een missie te vervullen.

Is het mogelijk om je geloof te beleven in een lokale gemeenschap als je een beroemde sporter bent van buitenlandse origine?

Ik ben in Europa voor mijn beroep als basketballer, maar ik besteed ook tijd aan mijn privéleven. Ik heb getracht om hier in België de kerk te bezoeken, maar de erediensten zijn Franstalig en ik ben deze taal niet machtig. Op dit moment ga ik naar een gemeenschap die Amerikaanse militairen verwelkomt in Nederland.

Dankzij sociale media kan ik mijn geloof blijven delen met mijn familie en vrienden die aan de andere kant van de wereld wonen. Zelfs al zijn we ver weg, we kunnen voor mekaar bidden en elkaar steunen.

Sinds ik in Europa ben, realiseer ik me dat het feit dat je geen misvieringen volgt, nog geen zondaar van je maakt. Zeker, in de kerk spreekt God tot ons door een lied, een woord, een gebaar, maar God spreekt ook tot mij in mijn dagelijks leven.

In Europa omringde ik me met mensen die eenzelfde overtuiging hebben als ikzelf. In elk land vind ik ook expats die Engels spreken. Het is bij hen dat ik het Evangelie kan verkondigen, vrienden maak, een “familie” kan vormen.

Ik had het voorrecht om naar Israël te reizen. Dit stelde me in staat om Jezus niet langer te zien als het kerstekind of als de gekruisigde, maar wel als een man die een tijd tussen de mensen op aarde leefde.

Hoe beleef je je geloof tijdens wedstrijden?

Het is heel eenvoudig. Ik bid gewoon voor een goede gezondheid en vraag God dat Hij mij kracht geeft. Hij is niet de tovenaar die ervoor zorgt dat ik 30 punten scoor. Ik vraag dat het beste team moge winnen en dat ik het naar mijn zin heb.

Welke waarden motiveren een christelijke sporter van jouw niveau?

Mijn motivatie is om de beste te zijn en alles te geven wat ik in mij heb. Een wedstrijd spelen is een genot, training is mijn job. Wij realiseren de droom om met sporten de kost te verdienen en zijn er dankbaar voor. We hebben talenten ontvangen.

Is er een Bijbelvers dat verband houdt met uw sportleven en dat u in het bijzonder aanspreekt?

Het is moeilijk kiezen. Ik ontvang elke dag verzen en elk vers spreekt me op een andere manier aan. Wat de omstandigheden in je leven ook zijn, in de Bijbel vind je een manier om ermee om te gaan. Ik heb ook een eigen motto: “Eén liefde, één wereld”.

Welke boodschap wil je meegeven aan de Olympische atleten?

Je vecht niet tegen andere atleten, maar tegen de hele wereld, want overal trainen mensen die even goed of zelfs beter zijn dan jij zelf!

Adam Hall, een internationale basketbalspeler, en Pierre van Brussels Basketball hebben aangeboden om de jongeren van het kindertehuis Clair Matin mee te nemen naar basketbalwedstrijden in het Sportcomplex van Neder-Over-Heembeek. Een prachtige kans voor deze kinderen die in een instelling wonen, gescheiden van hun familie.

Esther

Meest recent nieuws

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
Back To Top