skip to Main Content

Ruimte van solidariteit

« Ruimte van solidariteit » in samenwerking met AMA
AMA is een federatie van opvangcentra en organisatie voor dak- en thuislozen die opvang, accommodatie en ondersteuning bieden aan volwassenen en gezinnen met psychosociale moeilijkheden maar ook aan rechtspersonen of personen die actief zijn op het gebied van het helpen en opvangen van mensen in grote sociale onzekerheid.
Foyer Georges Motte heeft zich bij de actie “solidaire ruimte” aangesloten. Om onze opdracht op het gebied van sociale samenhang te kunnen vervullen, hebben we het vertrouwen van ons doelpubliek nodig. Dit is de basis voor sociaal werkt. Vertrouwen dat wij door een dergelijk optreden dreigen te verliezen. Dergelijke controles zijn onverenigbaar met de waarden die wij in de non-profit sector uitstralen. Durven deze mensen nog steeds contact op te nemen met onze diensten, bij ons aan te kloppen… als ze niet veilig zijn binnen onze muren? Administratieve controles mogen uitgevoerd worden maar mag in GEEN geval het publiek viseren.
Om deze mening te steunen hangt er een SPANDOEK, voorgesteld door AMA, op de gevels van Foyer Georges Motte en het hoofdkwartier van het Leger des Heils om aan te tonen die wij een ruimte van solidariteit zijn en geen razzia’s of repressie van mensen zonder papieren toelaten.
Banderole QG 2Action banderole

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top