skip to Main Content

Ruimte van solidariteit

« Ruimte van solidariteit » in samenwerking met AMA
AMA is een federatie van opvangcentra en organisatie voor dak- en thuislozen die opvang, accommodatie en ondersteuning bieden aan volwassenen en gezinnen met psychosociale moeilijkheden maar ook aan rechtspersonen of personen die actief zijn op het gebied van het helpen en opvangen van mensen in grote sociale onzekerheid.
Foyer Georges Motte heeft zich bij de actie “solidaire ruimte” aangesloten. Om onze opdracht op het gebied van sociale samenhang te kunnen vervullen, hebben we het vertrouwen van ons doelpubliek nodig. Dit is de basis voor sociaal werkt. Vertrouwen dat wij door een dergelijk optreden dreigen te verliezen. Dergelijke controles zijn onverenigbaar met de waarden die wij in de non-profit sector uitstralen. Durven deze mensen nog steeds contact op te nemen met onze diensten, bij ons aan te kloppen… als ze niet veilig zijn binnen onze muren? Administratieve controles mogen uitgevoerd worden maar mag in GEEN geval het publiek viseren.
Om deze mening te steunen hangt er een SPANDOEK, voorgesteld door AMA, op de gevels van Foyer Georges Motte en het hoofdkwartier van het Leger des Heils om aan te tonen die wij een ruimte van solidariteit zijn en geen razzia’s of repressie van mensen zonder papieren toelaten.
Banderole QG 2Action banderole

Meest recent nieuws

Vredestichters onder de vluchtelingen

Kapitein Michaël Druart en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor het gemeenschapscentrum in Luik. Toen hij…

Lees meer

Getuigenis van Yuliia – De vrede terugvinden

Yuliia is Oekraïens. Ze is 31 jaar oud en moeder van haar 9-jarige zoon Romain.…

Lees meer

“Op weg naar Kerst 2022”, het jaarlijkse christelijke publieksevenement van het Leger des Heils

Het is alweer voorbij, dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes…

Lees meer
Back To Top