skip to Main Content

“Raak me aan maar vraag me niet om te veranderen” – Overdenking zondag 7 february

Een tekening van handen en een lucifer van Erica Butterfly. Ze zegt het volgende met haar eigen woorden: “Het licht verjaagt de duisternis”

Dit tafereel laat zien hoe zelfs een klein beetje licht, de duisternis verjaagt. Bijbels gesproken, als we de kennis van wie we zijn in Jezus op ons laten inwerken, jaagt het licht de duisternis weg.”

In tijden van stress en moeilijkheden, wanneer we angstig zijn of het gevoel hebben overweldigd te worden, wanneer alles om ons heen duisternis lijkt te zijn, zelfs wanneer de zonde ons leven beheerst.

Het is goed om onszelf eraan te herinneren dat zelfs het kleinste mosterdzaadje van geloof ons een licht zal geven om te volgen in die tijden.

Als we naar deze tekening kijken, suggereert het mij ook dat we in de handen van Jezus zijn.

Omhuld en beschermd door zijn liefde.

We willen door Hem aangeraakt worden in ons leven, maar we moeten ons er ook van bewust zijn dat we niet vervallen in de houding van “Raak me aan maar vraag me niet om te veranderen.”

De gevraagde veranderingen zijn niet om ons te schaden of te beperken, maar om ons te helen en ons te helpen groeien.

Om de diepere verlangens in ons leven los te laten, niet om er te veel op te vertrouwen voor ons ‘geluk’.

Deze veranderingen die de Heer aanmoedigt zijn niet om ons plezier in het leven te beperken maar eerder om ons te bevrijden van onbestaande paden en doodlopende wegen, om te helpen onze geestelijke gezondheid op te bouwen zodat we de ontberingen van het verlaten van dit leven voor het volgende kunnen overleven, dat we aangetrokken mogen worden tot het licht in plaats van de duisternis, het geestelijke in plaats van het beestachtige.

Zoals de lucifer vonkt en gloeit, is het een breekbaar licht dat elk moment kan doven. Dit illustreert perfect onze broze band met de Heilige Geest, dat we op een of andere manier kunnen worden omver geblazen en onze focus op Jezus kunnen verliezen.

Het licht dat Jezus schijnt is echter nooit onstabiel, nooit wankelend, altijd aanwezig. Het leidt ons, verliest ons nooit uit het oog.

Ja, we moeten onszelf trainen om ons tot het licht te laten aantrekken, want de duisternis bevat alleen maar angst, terwijl het licht liefde biedt.

Als we naar deze tekening kijken, laten we dan denken aan deze woorden uit Johannes 8:12

Hij zei: “IK BEN het licht voor de mensen. Iemand die Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft.”

Romeinen 13:12

De nacht is al een heel eind voorbij. Het wordt al bijna dag. Laten we dus stoppen met dingen te doen die bij het donker horen. We moeten de wapens gebruiken die bij het licht horen!

Majoor Mike Stannett

Regionale Verantwoordelijke

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top