Skip to content

Overdenking van zondag 4 oktober

Elk einde heeft een nieuw begin.

Als de kindertijd eindigt, begint de volwassenheid. Als een reis eindigt, begint een nieuwe reis. Zelfs als een relatie jammer genoeg eindigt, zijn er mogelijkheden om een nieuwe te beginnen.

Als christenen geloven we dat wanneer het leven eindigt, een nieuw leven begint. Dit is wat ons werd geïllustreerd met de dood van Jezus aan het kruis en zijn verrijzenis 3 dagen later.

Hierna zei Jezus, omdat Hij wist dat Hij nu alles had gedaan wat Hij moest doen: “Ik heb dorst!” Zo gebeurde wat van tevoren in de Boeken was gezegd. 30 Toen Jezus van de zure wijn had gedronken, zei Hij: “Alles is gedaan!” En Hij boog zijn hoofd en stierf. Johannes 19: 28-30

Hij vertelde zijn volgelingen wat er zou gebeuren.

Jezus antwoordde: “Breek deze tempel af en binnen drie dagen zal Ik hem weer opbouwen.”

Johannes 2:19

Hij vertelde hen ook dat ze opnieuw geboren moesten worden, dat ons oude leven, gedrag en waarden teniet gedaan moeten worden en starten met een nieuwe houding en waarden, als burger van Gods Koninkrijk op aarde.

Jezus zei tegen haar: “IK BEN de opstanding en het leven. Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij al gestorven is. Johannes 11:25

Jezus antwoordde: “Luister goed! Ik zeg je dat je alleen bij het Koninkrijk van God kan horen als je opnieuw geboren bent.” Johannes 3:3

We kijken allemaal uit naar het einde van de Covid-19 epidemie en naar de opheffing van alle beperkingen. Dit leidt ook tot een nieuw begin voor ons allemaal.

Wat zeker is, er zijn dingen veranderd die nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Het gebruik van contant geld is in veel winkels bijna verdwenen en diensten die alleen nog maar via een bankkaart betaald kunnen worden.

Sommige werkgevers zijn hun kantoorruimte aan het verkleinen en werknemers willen vaker vanuit huis werken.

Veel bedrijven, organisaties en overheden maken gebruik van internetmeetings op Zoom en andere dergelijke apps. Niet alleen om het aantal persoonlijke contacten te verminderen, maar ook om het aantal reizen te verminderen. Dit kan leiden tot een lagere CO2-uitstoot en daarmee onze manier van leven en bewegen veranderen.

Zelfs de kerk, met inbegrip van het leger, zal worden veranderd en is veranderd.

We vinden beter onze weg in het gebruik van digitale technologie en sociale media om onze evangelisatie, bediening en aanbidding.

We beginnen ons te realiseren dat we meer moeite en vaardigheid moeten steken in deze technologieën om meer mensen te bereiken op manieren die we nog niet eerder hebben gedaan.

Social media, influencers, hebben volgelingen die in de duizenden, honderdduizenden, in sommige gevallen miljoenen, oplopen.

Commerciële bedrijven betalen deze mensen zelfs om te adverteren of hun producten uit te proberen, om mensen aan te moedigen en te beïnvloeden om het te kopen.

Politieke partijen en activisten gebruiken de sociale media om mensen te beïnvloeden met hun ideeën en moedigen hun engagement aan om hun zaak te volgen.

Perhaps this is where the Church , the Army need to learn more about how to reach out to influence people about the Gospel, using these new mediums.

William Booth was famous for using what was popular or what was a new way to reach the people with the message of Salvation.

He took the tunes of the popular music hall songs and put Christian words to them .

Misschien moet de kerk, het Leger, meer leren over hoe men de mensen kan bereiken om invloed uit te oefenen op het evangelie met behulp van deze nieuwe media.

William Booth stond bekend om het gebruik van wat populair was of wat een nieuwe manier was om de mensen te bereiken met de boodschap van de verlossing.

Hij nam de melodieën van de populaire liederen en zette er christelijke woorden op.

Toen de auto werd uitgevonden, kocht hij een Rolls Royce om door het land te reizen omdat hij een nieuwe menigte zou aantrekken, waarna hij met hen zou spreken over Gods liefde en redding.

Hij bedacht nieuwe manieren om de behoeften van de mensen te bereiken. Hij begon met de eerste regelmatige ophaling van voedsel door systematisch voedselrestanten van hotels en restaurants op te halen, om de uitgehongerde daklozen te voeden.

Hij kocht een luciferfabriek en introduceerde veiligere en gezondere werkomstandigheden om te voorkomen dat mensen stierven door de oude manieren om lucifers te maken.

Hij bedacht een systeem om mensen te redden van de schrijnende armoede door het leven in de grote steden en gebruikte het migratienetwerk om mensen een nieuw leven te geven in andere steden/landen.

Dit alles illustreert hoe bij een einder er altijd weer een nieuw begin komt.

Dat er niets blijft zoals het is, er is deze constante cyclus van begin en einde.

Meestal ten goede, maar soms ook ten kwade.

Maar zelfs als het erger wordt, zal het op een bepaald moment altijd eindigen en is een nieuw begin mogelijk.

Dit is Gods manier voor ons om verder te gaan, om te evolueren, om hoop te hebben als het hopeloos lijkt, om te weten dat er altijd een nieuw begin is.

Gebed:

Lieve Heer,

Er zijn veel momenten in ons leven waarop we bang zijn dat er iets ten einde komt.

Een geliefde die sterft, het einde van een werkcontract, het verbreken van een relatie.

Help ons als we geconfronteerd worden met het verdriet, een crisis of een gebroken hart, help ons om vertrouwen te hebben in de hoop dat U betrokken bent bij alle dingen in ons leven en dat U alle dingen in goede banen leidt .

Er zijn vele momenten in ons leven waarop we een einde zoeken van iets, een einde van een ziekte, een einde van pijn of lijden van onszelf of van anderen, een einde van onrechtvaardigheid of onverdraagzaamheid. Geef ons de genade en de kracht om iets tot het einde toe onder ogen te zien of om iets nieuws tot stand te brengen.

Heer, in U plaatsen wij onze hoop, in de kennis en de zekerheid van Uw liefde en het oppergezag van Uw geestelijk koninkrijk over de wereld.

In God vertrouwen wij.

Amen

Meest recent nieuws

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
Back To Top