skip to Main Content

Overdenking van zondag 22 november

Dit is een prachtig schilderij, het weerspiegelt vrede en rust. Zittend in de schaduw, rustig genietend van het gezelschap van Christus.

De duiven zijn onbezorgd en koeren in het rond. Zonlicht schijnt tussen de bladeren van de boom, waardoor plaatsen met kleur worden benadrukt, rozen in volle bloei die zich uit de kleipot verspreiden alsof ze zich uitstrekken.

Maria is in diepe verbondenheid met Jezus, als een kind dat aan de voeten van een geliefde ouder zit en luistert naar woorden van liefde.

Dan is er Martha op de achtergrond, nog steeds in de aanwezigheid van Jezus, maar te druk om te stoppen en te genieten van de momenten voor zichzelf en te genieten van de gemeenschap en de vriendschap van haar vriendin.

Het beeld trekt je mee als onderdeel van de scène en geeft je de mogelijkheid om te stil te staan en te genieten van het moment.

We staan ook voor dezelfde keuze als Maria en Martha, ga je zitten en luister je naar Jezus en breng je tijd met hem door of geef je een vluchtige groet en doe je de nodige klusjes om de kans te missen om stil te zijn en van zijn liefde te genieten.

Misschien als je naar dit plaatje kijkt en naar de muziek luistert, is dit je moment even te stoppen, gedachten opzij te zetten over wat er gedaan moet worden en stil te zijn voor de Heer en zich bewust worden van zijn aanwezigheid.

Luister naar Zijn stem diep in je, Hij vertelt je niet wat je moet doen of wat je niet moet doen,

Hij zegt niet dat je zondig of verkeerd bezig bent,

Hij vraagt je niet om Hem je zorgen of problemen te vertellen, Hij weet deze dingen, je hebt het Hem waarschijnlijk al vaak verteld .

Hij zegt, wees jezelf, ga bij me zitten, laat me je vertellen hoeveel Ik van je hou en wil dat je weet hoe kostbaar je voor me bent .

Ik weet alles over je en ik wil dat je alles van mij ontvangt wat ik je te geven heb.

Vertel me niets, laat alles even los. Laat alles los en leg het aan mijn voeten, en ontspan in mijn schaduw en bescherming.

Geniet van mijn aanwezigheid en laat me je ziel vullen met mijn geest van liefde.

Wees stil en weet dat ik God ben.

Version originale :

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top