skip to Main Content

Overdenking van zondag 13 december

Dit schilderij van Andrew Nichols met de titel ‘Geef me kracht’ straalt kracht en tegelijkertijd kwetsbaarheid uit.

Toch is de paradox dat, hoewel zijn fysieke verschijning die van een zwaar gespierde man is, een sterke man, zijn echte kracht ligt in zijn vertrouwen, in zijn geloof om hem door de moeilijke periodes van zijn leven heen te zien.

Dit is geen zwakte, dit is een man die zijn eigen kracht en beperkingen kent. Dat sommige dingen van het leven niet kunnen worden opgelost met brute kracht, maar met spirituele gevoeligheid.

Jozef was ook in zo’n positie, zijn verloofde was zwanger, maar niet door hem, hij overwoog een echtscheiding, maar hij liet zijn ego, zijn mannelijke trots niet dicteren wat hij zou doen.

In Mattheus 1 vers 20 lezen we het volgende:

Toen hij dat besloten had, kwam er in een droom een engel van de Heer God naar hem toe. De engel zei: “Jozef, zoon van David, trouw gerust met Maria. Want haar kind is ontstaan door de Heilige Geest. »

Dit beeld suggereert dat de man worstelt met zijn gebed, het feit dat hij zelfs bidt, is vandaag de dag niet de gangbare praktijk van mensen om Gods wil of doel te zoeken.

Dit is geen afbeelding van een gebroken man, ik denk dat de afbeelding ook laat zien dat zijn kracht voortkomt uit zijn gebed.

Gebed verandert levens, zonder dat, draaien we rond, tuimelen en struikelen we door het leven, waarbij we vaak de mensen om ons heen verwoesten, vooral mannen hebben verwoestend gedrag.

Laten we eens nadenken over deze biddende man, hij kan ‘ruw en grof’ zijn, maar hij is volledig gericht op het spreken tot zijn Heer. Hij kan op zoek zijn naar vergeving of het is een liefdesverklaring, of een dankbetuiging aan de Heer voor een verhoord gebed, of op zoek naar richting, op zoek naar het licht.

Heer, geef me kracht ….Amen

Originale versie :

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top