Skip to content

Ons vertrouwen is in de Heer – Mike & Ruth Stannett

 Jeremia 17:7 “Gezegend wie op de HEER vertrouwt, wiens toeverlaat de HEER is.”

Beste broeders en zusters
Er is alweer een week verstreken sinds de lockdown. Er is weer een zondag voorbijgegaan zonder dat we bij elkaar konden komen. Toch zijn er uitstekende en inspirerende berichten gedeeld op facebook, internet, WhatsApp… Heldere en ontroerende uitingen van Gods woord voor ons allemaal in deze unieke crisistijd. Het oproepen van mensen tot geloof, tot gebed en tot de overtuiging van Gods Liefde voor zijn volk.
Treedt God de wereld van de mensen binnen om ongeluk, pijn of ziekte te brengen ? Nee, hij komt in onze wereld om hoop, troost, vrede, genezing van onze ziel, onze geest te brengen. We zijn spirituele wezens gehuld in een fysiek lichaam, in een materiële wereld. Ons geestelijk bewustzijn of ontwaken is essentieel voor een gezond geestelijk leven. Het helpt ons om ons fysieke leven, zijn beproevingen onder ogen te komen en ze te accepteren, maar ook om onze vreugde te voeden. Een gezond geestelijk leven versterkt onze geestelijke kracht, zodat we kunnen overgaan in het koninkrijk van God, het eeuwige leven. God komt deze materiële en fysieke wereld binnen om de mensheid te redden. De materiële wereld is “wat er op de doos staat”, meer niet. Het heeft zijn beperkingen, het zal uiteindelijk afnemen, verslechteren en weer tot stof vergaan. Daarom wil God dat we het aanbod van een geestelijk thuis aanvaarden, een thuis en een leven buiten dit materiële leven, waar geen verval, ziekte of corruptie kan komen.
En omdat we deels spirituele wezens zijn, kunnen we vandaag de dag meedoen, al is het maar een beetje. We kunnen een beetje proeven van wat er in het koninkrijk van God komt. Daarom kunnen we ons leven hier en nu leven in het vertrouwen dat wat er ook gebeurt, we in zijn handen zijn
armada_spasy_stannettDeze innerlijke kracht stelt ons dus in staat om dienstbaar te zijn voor hen die worstelen of  verdriet hebben.
Zoals de Heer ons steunt, zo moeten we ook de mensen om ons heen in onze wereld steunen.
Ons vertrouwen is in de Heer.
Moge God u jullie zegenen in jullie bediening.
Mike & Ruth

Meest recent nieuws

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
Back To Top