Skip to content

Nieuwjaarsoverdenking 2021

Maar denk nu niet meer aan wat Ik vroeger heb gedaan. 19 Let op, Ik ga nieuwe dingen doen! Nu gaan die beginnen! Let goed op! Ik zal een weg maken in de woestijn. Ik zal rivieren maken in de wildernis.

Jesaja 43 :18-19

Elk nieuw jaar om middernacht, na het aftellen, en het geven van de beste wensen aan onze hele familie, nemen we de tijd om de Heer te danken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan in het voorgaande jaar en om Hem te vragen om bij ons te zijn in het nieuwe jaar, om ons te zegenen, om ons veilig te houden en om bij degenen te zijn die we liefhebben en om onze bediening te zegenen.

Ik las een citaat van een beroemdheid en er stond “Nieuw jaar, nieuw begin, nieuwe dag, nieuwe hoofdstukken, nieuwe primeurs, nieuwe start, nieuwe risico’s om te maken, nieuwe kansen om te nemen, dank u God voor nog een jaar van vernieuwing”.

Ik kan niet weten of deze beroemdheid oprecht is in het danken van God of dat het gewoon een cultureel genoegen is. Maar het heeft wel mijn interesse gewekt en ik vond het idee van een vernieuwing van de mogelijkheden leuk.

Dit schilderij van Christopher Aggs is een scène van een winterse zonsopgang, een nieuwe zonsopgang.

Terwijl ik naar dit schilderij kijk, zie ik de verse sneeuw die de aarde reinigt, de zon die over de horizon opkomt belooft warmte, de vogels die rond graven op zoek naar voedsel, de schaduwen die langzaam verdwijnen.

Het suggereert mij dat de herinneringen van vorig jaar beginnen te vervagen, dat na de focus op de geboorte van onze Verlosser en de boodschap van het Goede Nieuws die hij brengt, dat we kunnen kijken naar het begin van een nieuw jaar, met anticipatie en hoop.

“dus wees niet bang dat je niet meer waard bent dan de mussen.”

Ja, als we ons hart naar Jezus richten, kunnen we ons laten reinigen en een nieuwe start maken, of het nu is om met vertrouwen naar het nieuwe jaar te kijken of dat het dieper is, dat je vergeving nodig hebt. Jezus is voor dit doel geboren om nieuw leven te geven.

Als je naar dit plaatje kijkt, stel je je dan voor dat je in de koude schaduw staat of de warmte van de zonnestralen ontvangt?

Verbaas je je over de schoonheid van het tafereel, wil je door de velden en de heuvels wandelen of zie je jezelf als iemand die uit de kou wilt en terug naar binnen wilt?

Zie je het nieuwe jaar als een nieuwe dageraad, die langzaam de plannen onthult die God voor je in petto heeft, ‘niet om je te kwetsen maar om je te laten gedijen’.

Of ben je nerveus voor wat je niet kunt zien ?

Laten we deze momenten gebruiken om met de Heer te spreken over onze hoop en onze angsten en hem vragen om in dit nieuwe jaar met ons mee te wandelen.

Originale versie : https://youtu.be/19jg9S1-DB4

Meest recent nieuws

24 jaar ten dienste van vrouwen

Het Leger des Heils wil tegemoetkomen aan de behoeften van hulp en bescherming van vrouwen…

Lees meer

Samen het laatste stukje weg afleggen

“Het leven is schoonheid, bewonder het. Leven is een belofte, houd je eraan. Leven is…

Lees meer

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer
Back To Top