Skip to content

Nieuwe manieren – Overdenking van zondag 21 juni

Goedemorgen allemaal, ik groet u in de naam van onze Heer.

Vorige week vierden we de gedeeltelijke heropening van de meeste korpsen voor een samenkomst. Hoewel het heel anders was qua sfeer en we beperkt waren om ons uit te drukken, was het een belangrijke stap voor het leger om die te maken maar ook voor ons persoonlijk.

Het is duidelijk dat de beperkingen voor velen nog steeds ongemakkelijk zijn om zich te verplaatsen.

Sommigen zijn nog steeds zenuwachtig om gebruik te maken van het openbaar vervoer of om andere mensen te ontmoeten omdat ze in de hogere risicocategorieën zitten.

Daarom moeten we nieuwe manieren vinden om van de eredienst, zowel thuis als online, een nog waardevollere ervaring te maken.

Toen Jezus zijn bediening had, probeerde hij ook mensen te helpen identificeren wat essentieel was in het leven van de gelovigen.

Hij probeerde mensen nieuwe manieren te laten vinden om hun geloof uit te drukken.

Het brengen tot de essentie en het vervolgens toe te passen op hun leven.

Nieuwe manieren

Vorige week spraken we over ‘onze hemelse Vader’, Jezus hielp de mensen om God niet te zien als een figuur van angst en straf, maar als een persoonlijke God die van ons houdt.

Het was een nieuwe manier.

We moeten voortbouwen op wat we hebben geleerd tijdens de lockdown periode.

Over wat wel en niet werkt in onze online verering. En hoe kun je een betekenisvolle samenkomst hebben in ons heropende korpsen.

Het grootste gebied waarin we moeten leren is hoe we mensen kunnen betrekken bij de aanbidding, misschien wel op nieuwe manieren.

Wat is aanbidding ?

Hoe kunnen we lof uitdrukken, als we niet mogen zingen ?

Hoe kunnen we het gebed delen, als we niet hardop mogen bidden?

Laten we manieren vinden om creatief te zijn in onze gebedstijd. Kniel bij een kruis en schrijf je gebeden op en vertrek aan de voet van het kruis.

Steek een kaars aan, neem je gebed op, schrijf je eigen psalm, neem jezelf zingend of spelend op een muziekinstrument op en deel het met anderen. Deel deze op zondag in het korps of via de website van het korps.

De perfecte manier

Misschien is de perfecte manier je te concentreren op de vruchten van de geest om meer zichtbaar te zijn in je leven en dat het je nog meer inspireert om te aanbidden als je de Heilige Geest in je ziet werken.

De vruchten van de geest zijn niet gebonden aan wetgeving of beperkingen, maar maken deel uit van ons, ze zijn bestemd voor degenen die de Heer liefhebben. Zoals elke vrucht moet het gevoed en verzorgd worden, omdat het, om in ons te groeien en zich te ontwikkelen, moet vechten tegen onze menselijke en egoïstische natuur, die onvermijdelijk pijnlijke keuzes en zelfs opofferingen van onze kant zal vergen.

Als we de vruchten van de geest toestaan om te groeien, om ze uit te drukken, worden we geïnspireerd om nieuwe dingen te doen, nieuwe manieren van delen te vinden, nieuwe manieren van zijn.

Bijbellezing

Romeinen 12: 1-2

God is liefdevol en goed. Daarom moedig ik jullie aan, broeders en zusters, om jezelf aan God te geven. Geef jezelf als een levend en heilig offer waar God blij mee is. Het is goed om God op die manier te dienen. 2 Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken, namelijk op Gods manier. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.

Galaten 5 :22-23

Maar door de Geest ontstaan liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, hulpvaardigheid, zelfbeheersing. 23 Tegen zulke dingen heeft de wet van Mozes niets.

Gebed

Lieve Heer, allereerst danken wij U voor onze geestelijke leiders die proberen ons hart en onze ziel te voeden in deze beperkende en moeilijke tijden.

We vragen u om ons te helpen nieuwe manieren te vinden om ons geloof te delen, nieuwe manieren om onze lof te uiten, nieuwe manieren om met elkaar te communiceren, nieuwe manieren om deel te nemen aan de eredienst zodat het betekenisvol is.

Heer, bescherm ons tegen een spirituele hongersnood, laten we niet hongerig worden naar zielenvoedsel, geef ons ons dagelijks manna.

Heer, help ons om manieren te vinden om een actief deel van onze gelovige familie te zijn.

Heer, mogen we groeien in de vruchten van de geest, dat we uw waarden en kenmerken weerspiegelen in ons dagelijks leven,

Inspireer ons om voort te bouwen op wat we al van u weten en om meer te groeien zoals u.

In uw naam vragen we.

Amen

Meest recent nieuws

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
Back To Top