Skip to content

Sorry, een goedkope aanbieding voor massage is niet voor iedereen een goede deal.

Elke dag helpen we mensen die worden blootgesteld aan een vorm van moderne slavernij: mensen die de echte prijs van goedkope aanbiedingen moeten betalen. Vreemdelingen, aan wie een eerlijke baan is beloofd maar die vaak onder valse voorwendselen en onder bedreiging van geweld gedwongen te werken. Ze werken onder slechte omstandigheden en maken extreem lange dagen voor weinig geld.

Wij, het Leger des Heils, zijn betrokken bij deze strijd tegen mensenhandel, we vechten voor mensenrechten en de slachtoffers van moderne slavernij.

Als je een vergelijkbaar nieuw aanbod tegenkomt, kies je voor een alternatief omdat goedkope aanbiedingen nooit voor iedereen een goede deal zijn.

WAT KUN JIJ DOEN ?

Wees alert op de omstandigheden waaronder jouw nagels ‘gedaan’ worden. Dit zijn signalen die kunnen duiden op misstanden :

Wees alert op de omstandigheden waaronder jouw massage ‘gedaan’ worden. Dit zijn signalen die kunnen duiden op misstanden :

– De slachtoffers wonen in een bordeel;
– Ze gaan van het ene bordeel naar het volgende of werken op verschillende locaties;
– Hun identificatiedocumenten zijn hun ontnomen;
– Ze hebben geen eigen geld / bankkaart;
– Ze hebben grote schulden of geen controle over hun eigen geld.

* Opmerking: als een Aziatische massagesalon niet expliciet “geen erotische massage” vermeldt, is er een HOGE kans dat de werknemers ook sekswerk verrichten. Dit hangt ook samen met een grotere kans dat de werknemers worden verhandeld of worden blootgesteld aan uitbuitende werksituaties.

* Voor meer informatie over Aziatische massagesalons en wat er wordt gedaan om hen in België te helpen, ga naar https://oasisbe.com/

➡ Deel dit bericht via social media :

Klik op het bijbehorende pictogram :

Meer lezen over mensenhandel

Klik hier om een meertalig PDF-bestand te raadplegen die de vraag over moderne mensenhandel aankaart🔗

➡ Heb je vermoedens van mensenhandel en/of uitbuiting in je omgeving, neem contact op met of deel het telefoonnummers van de hulplijn :

PAG-ASA 02 / 511.64.64
Brussel

PAYOKE 03 / 201.16.90
Antwerpen

SURYA 04 / 232.40.30
Luik

#STOPHUMANTRAFFICKING
#WIEBETAALTDEPRIJS

DIT IS EEN EUROPESE CAMPAGNE VAN HET LEGER DES HEILS

Back To Top