skip to Main Content

Jacques Donzé is de nieuwe voorzitter van het Leger des Heils Sociale Werken in Frankrijk en België

Kolonel Jacques Donzé, reeds sinds 1 mei 2022 hoofd van de congregatie van het Leger des Heils in Frankrijk, heeft op 24 juni 2022 het voorzitterschap van de Sociale Werken van Leger des Heils in Frankrijk en België op zich genomen. Hij volgt kolonel Daniel Naud op, die na 8 jaar dienst met pensioen is gegaan.

Kolonel Claude-Evelyne, zijn echtgenote, is benoemd tot territoriaal voorzitster van Vrouwen- en Gezinswerk voor het Leger des Heils in Frankrijk en België.

Verbonden aan onderwijs en overdracht

Kolonel Jacques Donzé, geboren te Lausanne in 1964, werd officier (predikant) bij het Leger des Heils in 1990. Samen met zijn vrouw diende hij in de christelijke gemeenschappen van het Leger des Heils in Zwitserland en België, waar hij een pastoraal en sociaal ambt uitoefende voordat hij jeugdwerker werd. Zeer begaan met het onderwijs en de overdracht van kennis, heeft hij talrijke activiteiten voor kinderen en adolescenten op touw gezet en eraan deelgenomen. Daarna werd hij verantwoordelijk voor de Posterijen (Christelijke Gemeenschappen) voor Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije. Kolonel Jacques Donzé blijft in Parijs betrokken bij de acties die reeds door zijn voorgangers in gang waren gezet. Vertrouwend op de vaardigheden van elke medewerker binnen het Leger des Heils, hecht hij primair belang aan de vraag naar de zin van de actie:

“Het is niet een kwestie van groter en groter worden tegen elke prijs. Ik geef de voorkeur aan een kleinere maar zinvolle organisatie, boven een allesomvattende ontwikkeling die ons van onze waarden zou afbrengen. Onze geestelijke grondslag moet ons vooruithelpen, met respect voor de ideeën en overtuigingen van iedereen.”  Kolonel Jacques Donzé

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top