skip to Main Content

Het receptenboek van Foyer Selah brengt Kerst op tafel

Foyer Selah is een opvangcentrum voor asielzoekers. Met Kerstmis is ons stramien altijd hetzelfde! We halen het receptenboek tevoorschijn en ieder van ons draagt zijn steentje bij om een feest te brengen dat rust en menselijke warmte uitstraalt !

Onze aandacht tijdens deze feestperiode gaat onverdeeld uit naar het verbroederingsmoment tussen de bewoners, maar evenzeer tussen het managementteam en de bewoners. De kookkunst van het keukenpersoneel om een verbluffend feestmaaltijd op tafel te zetten is onze grootste troef. De decoratie in de feestzaal en de kerstversiering op de tafels draagt bij tot de magie en ontspannen sfeer. Elk jaar wordt de kerstboodschap verteld aan de bewoners, die aandachtig luisteren. In deze tijd van delen ligt er voor elkeen – hoe bescheiden ook – een klein cadeautje klaar. De sfeer is dan ook opgetogen bij het zien van al deze pakketjes. Het samenzijn tussen ons team en de genodigden zorgt voor een moment van vreugde en gezelligheid. De diversiteit aan culturen samengebracht in de feestzaal zorgt voor een uitzonderlijke sfeer. Deze avond maken we kennis met diverse tradities uit verschillenden landen en strekkingen. De ligging van de christelijke gemeenschap van Brussel-Centraal in de nabijheid van een grote zaal met alle mogelijke accomodatie is ideaal. De ruimte is sfeervol ingericht om het artistieke talenten van de podiumgasten nog meer in de verf te zetten. De avond wordt afgerond met een fan-tas-tisch dessert.

Ook de kinderen komen aan bod

In de Foyer wordt sinds vorig jaar een kinderfeest georganiseerd. De zaal is versierd en biedt een magische sfeer. Lekkernijen verhogen nog de sfeer: torens met cupcakes en snoep, … een lust voor het oog en de maag! Wie anders dan de kerstman zorgt voor het hoogtepunt van de avond en de show. Hij brengt het speelgoed waar de kinderen al wekenlang van gedroomd hebben. Iedereen krijgt een warm gevoel bij het zien van de niet aflatende glimlach op hun gezichten en de glinstering in hun ogen.

Het Leger des Heils besteedt altijd bijzondere aandacht aan jongeren en biedt hen activiteiten aan: bijles, jeugdwerking, zondagsschool, sportdagen… Het doel is om buurtkinderen uit te nodigen. Gezinnen in moeilijkheden zien vaak met angst in de ogen de eindejaarsfeesten naderen. Elk jaar in december organiseren we een grote inzamelingsactie zodat we een spetterende show, lekkere versnaperingen, een gepersonaliseerd geschenk kunnen aanbieden …

Wij dromen van een kerst waarin onze jeugdige mensen met een hoofd vol mooie herinneringen en een gevulde maag van ons afscheid nemen. Ook dit jaar is ons recept voor een geslaagde Kerst:
• Verzamel genoeg centjes om één cadeau per kind aan te bieden
• Zorg voor voldoende vrijwilligers om lekkernijen klaar te maken • Bied een kwaliteitsshow rond het kerstthema

Het is ook een kans om gezinnen voor te stellen om het hele jaar door hun kinderen te laten deelnemen aan onze activiteiten.

Werk je graag mee om deze feestperiode nog aangenamer te maken voor onze minderbedeelde genodigden, doneer dan op: https://www.marmitearmeedusalut.be/

Meest recent nieuws

Vredestichters onder de vluchtelingen

Kapitein Michaël Druart en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor het gemeenschapscentrum in Luik. Toen hij…

Lees meer

Getuigenis van Yuliia – De vrede terugvinden

Yuliia is Oekraïens. Ze is 31 jaar oud en moeder van haar 9-jarige zoon Romain.…

Lees meer

“Op weg naar Kerst 2022”, het jaarlijkse christelijke publieksevenement van het Leger des Heils

Het is alweer voorbij, dank aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan het succes…

Lees meer
Back To Top