skip to Main Content

Het Leger des Heils van Luik heeft tijdens de COVID-19-crisis meer dan 40.000 maaltijden uitgedeeld!

De gezondheids- en economische crisis als gevolg van de COVID-19 epidemie heeft helaas een negatieve invloed gehad op het dagelijks leven van veel mensen in ons land. Het Leger des Heils van Luik, onder leiding van kapitein Michael Druart, begreep snel de urgentie van de situatie en deed er alles aan om de meest behoeftigen te helpen.

Meer dan 40.000 maaltijden in totaal verdeeld.

Volgens de laatste gerapporteerde cijfers werden er 23.515 warme maaltijden uitgedeeld in het station van Luik-Guillemins, in het centrum van het Leger des Heils in Luik, maar ook aan huis. Tevens zijn er sinds het begin van de crisis tot nu toe 3410 voedselpakketten met elk 5 maaltijden uitgedeeld. Die het geheel op meer dan uitgedeelde 40.000 maaltijden brengt.
Het Leger des Heils van Luik heeft ook de stad Luik meegeholpen door het bedelen van 9400 voedselpakketten tijdens de lockdownperiode.
“Ondanks de nauwkeurigheid van de verdeelde hoeveelheden zijn we van mening dat we te weinig rapporteren omdat niet alles is geteld ” legt kapitein Michael Druart uit. “We hebben gewerkt in Luik, Angleur, Chênée, Grivegnée, Vaux-sous-Chêvremont, Chaudfontaine en Ninane”.

Ontdek bij deze gelegenheid de acties van het Leger des Heils van Luik in beeld bij “Solidairement Belge”, een verslag van de RTBF ten gunste van de initiatieven van solidariteit tijdens Covid-19:

Voor meer actuele informatie en acties georganiseerd door de geloofsgemeenschap van Luik, neem een kijkje op hun website: https://www.armeedusalut.be/liege/

U wenst ze te steunen (gelieve ‘Luik’ in de mededeling te vermelden), klik hier: https://www.armeedusalut.be/nl/doe-een-gift/financiele-ondersteuning/

 

Back To Top