skip to Main Content

Het Leger des Heils schiet slachtoffers van de aardbeving in Haïti te hulp

De recente humanitaire ramp in Haïti, waarbij meer dan 1000 mensen om het leven zijn gekomen door massale aardbevingen, heeft geleid tot dringende behoeften aan materiële, medische en psychologische steun. Ook gebouwen en scholen van het Leger des Heils zijn getroffen en zwaar beschadigd, sommige zelfs volledig verwoest. Het Leger des Heils doet zijn best om voedselhulp en onderdak te verlenen aan de getroffen bevolking.

Het Leger des Heils van Canada heeft ook aangeboden opgeleid personeel voor noodhulp te sturen om de plaatselijke interventieteams te ondersteunen en is een hulpactie gestart om hygiëne- en sanitaire kits, voedselhulp en medische benodigdheden in het land te verstrekken.

Het Leger des Heils is sinds 1950 actief in Haïti en heeft personeel ter plaatse om de omvang van de schade in de getroffen gemeenschappen vast te stellen. Sinds de vorige aardbeving in 2010 die Port-au-Prince trof, heeft het Leger des Heils van Canada 11 miljoen dollar geïnvesteerd in noodhulp en herstelprogramma’s op lange termijn, waarbij Haïtiaanse gezinnen 200 aardbevingsbestendige huizen hebben gekregen en landbouw- en levensonderhoudprojecten en vaardigheidstrainingen zijn ondersteund.

“De vrijgevigheid van de Canadezen heeft levens veranderd. Vandaag vragen wij opnieuw om hun buitengewone steun in antwoord op de hulpverlening in Haïti 2021. Het land en zijn bevolking zijn nog steeds aan het wankelen van de pandemie, en de komende tropische storm maakt de bezorgdheid alleen maar groter. De mensen hebben onze hulp nu nodig,” verklaarde luitenant-kolonel Brenda Murray, directeur van Internationale Ontwikkeling voor het Leger des Heils Canada.

Meest recent nieuws

Een jaar later… overzicht van de hulpverlening na de overstromingen in Luik.

In juli 2021 werd België zwaar getroffen door overstromingen van ongekende omvang, waarbij 39 mensen…

Lees meer

Jacques Donzé is de nieuwe voorzitter van het Leger des Heils Sociale Werken in Frankrijk en België

Kolonel Jacques Donzé, reeds sinds 1 mei 2022 hoofd van de congregatie van het Leger…

Lees meer

Het Leger des Heils zet zich in

De situatie in Oekraïne heeft nu al verschrikkelijke humanitaire gevolgen: duizenden mensen zijn gedood en…

Lees meer
Back To Top