skip to Main Content

Hawaii: het Leger des Heils biedt hulp aan slachtoffers van bosbranden

Verwoestende bosbranden hebben Hawaii geteisterd sinds begin augustus 2023 en markeren een van de donkerste hoofdstukken in de geschiedenis van de Verenigde Staten sinds 1918. De gevolgen van deze branden zijn tragisch, met het verlies van meer dan een dozijn levens tot nu toe en duizenden hectaren verwoest land, waardoor meer dan 11.000 inwoners ontheemd zijn geraakt. Het Leger des Heils in Hawaï, en meer specifiek op het eiland Maui, is ter plaatse betrokken geweest en heeft cruciale steun geboden aan de getroffenen en de hulpverleners ter plaatse.

Het Leger des Heils helpt ter plaatse

Het Leger des Heils verstrekt 7200 maaltijden per dag aan slachtoffers en gezinnen in het opvangcentrum van Maui County in Pukalani. Deze en andere opvangcentra bieden een veilige haven tegen de vlammen en essentiële hulpbronnen aan mensen in nood.

“Mensen in nood helpen in deze kritieke periode”

Terwijl de rampgebieden gesloten zijn voor het grote publiek, lijken drie faciliteiten van het Leger des Heils in Lahaina, Maui, in vlammen opgegaan te zijn, een bewijs van de hevigheid van de branden. Commissaris Kenneth G. Hodder, Nationaal Commandant van het Leger des Heils, drukte zijn vastberadenheid uit over deze tegenspoed: “Het Leger des Heils is vastbesloten om mensen in nood te helpen tijdens deze kritieke periode”, “We zullen alles in het werk blijven stellen om deze gemeenschappen te ondersteunen, nu en lang nadat de vlammen zijn gedoofd”, vervolgde hij.

Meest recent nieuws
Mégane à la caisse du magasin LE24

Geloof in praktijk brengen door arbeidsintegratie

Megan, 26 jaar, volgde een opleiding als zorgassistente. Met het ART60 (*1)-statuut wil ze graag…

Lees meer

Hawaii: het Leger des Heils biedt hulp aan slachtoffers van bosbranden

Verwoestende bosbranden hebben Hawaii geteisterd sinds begin augustus 2023 en markeren een van de donkerste…

Lees meer

Jongeren zetten zich in via Twitch

Paden bewandelen, waar andere bewegingen zich niet thuis voelen, of waarvoor er nog geen referentiepunten…

Lees meer
Back To Top