skip to Main Content

Gebed voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië

Generaal Brian Peddle

“Op 6 februari trof een verwoestende aardbeving het zuiden van Turkije, gevolgd door een tweede zware aardbeving en verschillende destructieve naschokken. De getroffen gebieden omvatten het zuiden van Turkije en het noordwesten van Syrië.

Het huidige dodental bedraagt meer dan 21.000 (op 14/02/23  meer dan 35.000 doden) en vele duizenden gewonden en daklozen in verschrikkelijke omstandigheden. Deze cijfers zullen naar verwachting blijven stijgen naarmate de reddingswerkzaamheden worden voortgezet. Volgens de Turkse autoriteiten zijn ongeveer 13,5 miljoen mensen getroffen, van wie velen dakloos zijn geworden in verschrikkelijke winterse omstandigheden.

De verwoesting is enorm en het internationale hoofdkwartier van het Leger des Heils vraagt u allen om de vele getroffenen – en alle hulpverleners – in uw gedachten en gebeden te houden. Wij zijn solidair met de bevolking van Turkije en Syrië in deze tragische omstandigheden.

Bij gebrek aan officieren van het Leger des Heils ter plaatse in beide landen, is het Leger des Heils vastbesloten te onderzoeken wat de beste manieren zijn om eventuele financiële steun via onze bestaande en vertrouwde humanitaire partners en netwerken te sturen.”

 

 

Meest recent nieuws
Armée du Salut

Sanitaire crisis en inflatie: Het Leger des Heils constateert nieuwe vormen van armoede

De energiecrisis heeft een groeiend aantal Belgen in onzekerheid gebracht. Zelfs tweeverdieners worden gedwongen naar…

Lees meer

Wat houdt het in om christen te zijn in de 21e eeuw?

Is dat net zoals in de 20e eeuw, de 19e eeuw, of... de 1e eeuw?…

Lees meer

“Heer, maak van mij een instrument van uw vrede” Getuigenis : Sinds 2009 is Pierre-Jean protestants pastoraal verzorger in het detentiecentrum van Châteaudun.

Sinds 2009 is Pierre-Jean protestants pastoraal verzorger in het detentiecentrum van Châteaudun, in de buurt…

Lees meer
Back To Top