Skip to content

Er hangt een gevoel van hoop


Beste vrienden en collega’s,

Er hangt een gevoel van hoop in de lucht terwijl ik nu tegen u praat.

De versoepeling van de inperkingsmaatregelen zou vanaf volgende week moeten beginnen. In Brussel zien we al mensen op straat of in de auto.

Afgelopen week zijn mijn vrouw en ik naar onze verschillende sociale centra geweest om onze solidariteit te tonen, maar ook om iedereen te bedanken voor alles wat ze hebben gedaan om voor de bewoners te zorgen tijdens deze bijzonder gecompliceerde en stressvolle periode.

Afgelopen zondag werden we erg geraakt door de Bijbeloverdenking van majoor Frank Estievenart, waarin hij ingaat op de vraag naar de tijd na het einde van de epidemie, een periode die ons de mogelijkheid biedt om onze manier van leven te veranderen alsof we het “Beloofde Land” binnengaan.

Deze periode waarin we de kans krijgen om bepaalde zaken meer te waarderen zoals de mensen die hard werken om het land draaiende te houden, om de kwaliteit en de efficiënte gezondheidszorg te behouden, om de winkels bezig te houden, …maar ook om de belangrijkste dingen in ons leven te waarderen, zoals het feit dat we anders moeten leven, de natuur en haar natuurlijke hulpbronnen moeten respecteren, niet de zwaksten moeten uitbuiten of de armsten moeten misbruiken, …

We hebben een kans om te proberen de samenleving eerlijker te maken, om de wereld veiliger te maken. Dit is het moment voor ons om een beloofd land binnen te gaan dat rechtvaardig, medelevend en vrijgevig van geest is.

Wij christenen geloven dat de mens zijn gedrag of plannen niet kan veranderen zonder gevoelig te zijn voor de Geest van God. Hij zal dan in staat zijn om een leven te leiden in harmonie met zijn woord, in vereniging met zijn Heilige Geest.

Laten we daarvoor kijken naar onze reacties: hoe gaan we ons conformeren aan de nieuwe normen van het leven in de samenleving na de epidemie? Hoe zullen we God loven en bedanken voor Zijn genade en leven volgens Zijn waarden? Alleen dan kunnen we een rechtvaardiger wereld creëren.

Het is duidelijk dat niemand ongedeerd uit deze crisis zal komen, dat velen hun baan hebben verloren of zullen verliezen, dat anderen door rouw zullen gaan en dat anderen uitgeput zullen raken… We moeten ons steentje bijdragen om hun in deze situatie te helpen, te ondersteunen en te begrijpen.

Misschien kunnen we verwachten dat de regering ook kijkt naar de manier waarop ze naar mensen kijkt en sociale rechtvaardigheid voor iedereen brengt?

Numeri 14: 8 “Als de Heer ons genadig is, zal hij ons in dit land brengen en het aan ons geven: het is een land dat stroomt met melk en honing.” “Daarom zal Hij ons veilig dat land binnenbrengen en het ons geven. Het is erg vruchtbaar, een land dat overvloeit van mek en honing

Gebed

Hemelse Vader,

In de eerste plaats danken wij U voor al diegenen die ons hebben geholpen en verzorgd tijdens deze epidemie.

Het geschenk van het leven is kostbaar, de aarde en de schepping zijn kwetsbaar en moeten in evenwicht worden gehouden.

We denken aan al diegenen die in materiële, psychologische, emotionele en spirituele moeilijkheden verkeren.

Moge onze relatie met uw zoon Jezus ons in staat stellen om niet alleen een medelevend hart te hebben, maar ook de energie om te helpen van de wereld een betere plek te maken om te leven.

Moge uw Heilige Geest ons inspireren om het Beloofde Land te verwezenlijken.

In Jezus’ naam. Amen

Meest recent nieuws

Olympische Spelen in Parijs, daklozen zijn voor sommigen beschamend!

Van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 zijn…

Lees meer

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
Back To Top