Skip to content

Een nieuw begin – Overdenking van zondag 7 juni

Goedemorgen allemaal, een gezegende zondag toegewenst.

Vaak aan het begin van het nieuwe jaar, verwijzen we naar hoe een nieuwe start is, een schone lei, een kans om het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe houding, een positieve kijk op het nieuwe jaar. Om de tekortkomingen of teleurstellingen van het voorgaande jaar achter ons te laten. We kijken uit naar nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen.

Vandaag hebben we een unieke kans om opnieuw te evalueren wat belangrijk is voor ons terwijl we beginnen te plannen om de lockdown af te bouwen en langzaam weer te integreren met andere mensen.

Wat hebben we gemist ?

Het is een tijd voor ons om na te denken over wat we het meest gemist hebben?

Wat heeft de grootste leegte gebracht in ons leven?

Welke waarde hebben we daarbij verloren?

Het zou interessant zijn om jullie antwoorden op deze vragen te horen.

Voor Ruth en mij, en natuurlijk zoals de meeste mensen, hebben we het gemist om onze familie te zien, om ze vast te houden en te knuffelen, om tijd door te brengen met hen en hun kinderen.

We hebben het gemist om onze legerfamilie te ontmoeten. Het was een grote leegte in ons leven om velen van jullie niet te ontmoeten en te begroeten op een zondagochtend.

Het zette me aan het denken over hoe we, ook al konden we de korpsmakkers in België niet ontmoeten, we waren verenigd als broeders en zusters in Christus en verenigd door de Heilige Geest die de fysieke beperkingen overstijgt. Soms, ondanks dat het waar is, had ik het gevoel dat het niet genoeg was, ik wilde bij jullie zijn en jullie zien.

Maar de waarheid is dat er in de schepping geen enkele nauwe band bestaat die groter of nauwer is dan die van de broeders en zusters in Christus, gescheiden door tijd of afstand, het leven of de dood, niets scheidt ons echt van onze eenheid in God.

Wat voor waarde hebben we verloren tijdens de lockdown? Aan de ene kant niets. Aan de andere kant zoveel kleine dingen, mensen op de normale manier begroeten met een knuffel, anderen ontmoeten en met hen praten, nieuwe contacten en vrienden maken .

Zijn we klaar voor deze nieuwe start ?

Zijn we er zeker van dat wat we gemist hebben, we echt waarderen in plaats van dat we het als vanzelfsprekend beschouwen.

Johannes 13 : 35

« Als jullie veel van elkaar houden, zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn. »

Misschien kunnen we elkaar echt laten zien hoeveel we elkaar gemist hebben en ervoor zorgen dat we echt voor elkaar zorgen en op elkaar blijven letten en we ook op onze oudere of meer kwetsbare vrienden blijven letten.

Laat er een goede weerspiegeling van Christus zijn in ons hart als we samen zijn, gastvrij en enthousiast om ook nieuwe mensen toe te voegen aan onze gemeenschap van gelovigen die worden aangetrokken door ‘het aroma van Christus’.

2 Korintiërs 2 : 15

Door ons verspreidt Hij overal de kennis van God. 15 Want namens God spreken wij over Christus. Het is een boodschap voor de mensen die gered worden én voor de mensen die verloren gaan.

Gebed

Lieve Heer, hoewel er veel dingen zijn geweest die we hebben gemist tijdens deze lockdown periode zoals familie en vrienden, kameraadschap, of zelfs gewoon uitgaan en met andere mensen zijn of gewoon gezien worden, tellen we onze zegeningen voor de goede dingen die U in ons leven hebt gedaan.

We tellen onze zegeningen, noemen ze één voor één en zien wat de Heer in ons leven heeft gedaan.

We vragen u nu Heer om ons te helpen ons voor te bereiden op het moment dat we elkaar en andere mensen kunnen ontmoeten.

Om ons te helpen liefdevol en verdraagzaam te zijn met iedereen, om behulpzaam en begripvol te zijn met elkaar.

We vragen dat uw Heilige Geest bij ons blijft tot we elkaar weer ontmoeten.

Amen

Meest recent nieuws

Gegroepeerde woonst “Home sweet home”

Een nieuw hulpmiddel voor re-integratie in zelfstandig wonen: Hoe verlaat je een opvangcentrum om succesvol…

Lees meer
Message pâques 2024 Lyndon Buckingham

Ontdek de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham

Bekijk de Paasboodschap van Generaal Lyndon Buckingham (ondertiteling beschikbaar in opties).

Lees meer
André Masende Leger des Heils

Een officier van het Leger des Heils treedt de protestantse kerk binnen.

Na 134 jaar aanwezigheid in het koninkrijk België zet de integratie van de heilsbeweging in…

Lees meer
Back To Top