skip to Main Content

Donderdag 9 april – Geconfronteerd met onrust

“Vader, laat Mij alstublieft niet de beker leeg hoeven te drinken. Maar Ik zal niet doen wat Ik Zelf wil, maar wat U wil.”  Lukas 22:42

Na de maaltijd, wetende dat Judas hem had verraden, wetende dat Petrus hem onder druk zou verraden, wetende dat niet alleen de Joodse religieuze autoriteiten maar ook de Romeinse burgerlijke autoriteiten hem zouden arresteren, wetende dat hij in zijn laatste momenten leefde, ging hij de tuin van Getsemane binnen om wat rust te vinden en te bidden.jeudi
Toch weten we dat zijn goede vrienden zich helemaal niet bewust waren van de innerlijke onrust die Jezus doormaakte. Hij negeerde ze en liet ze in slaap vallen om alleen geconfronteerd te worden met de onrust.
Hoe vaak ervaren we dit niet in ons leven, tot het punt dat we de behoeften van anderen negeren. We zien niet het voor de hand liggende, het lijden, de eenzaamheid, het onrecht of de uitbuiting.
Hoe vaak we ook klagen over wat we onder ogen moeten zien in plaats van er mee om te gaan, we begraven het, negeren het of bidden er zelfs voor dat het verdwijnt.
In deze paastijd moeten we onder ogen zien wat de Heer ons in ons leven heeft laten zien en het onder ogen zien. Het kan zijn die we iemand moeten vergeven, of juist iemand die we om vergeving moeten vragen, aan iemand iets opbiechten of iemand steunen.
 

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top