skip to Main Content

De Generaal roept op tot een "Tsunami of Prayer"

Generaal Brian Peddle roept het internationale Leger des Heils op om op zondag 19 april 2020 te bidden voor de wereldwijde gevolgen van de coronaviruspandemie. Door deze dag apart te houden voor het gebed, deelt de internationale leider van het Leger des Heils een duidelijke boodschap in een “een Leger in gebed” video, die zegt: “Ik geloof dat er dingen gebeuren als mensen bidden.

De Generaal erkent dat, hoewel internationale oproepen tot het gebed meestal worden uitgevoerd door middel van collectieve ontmoetingen, de quarantaine die de meeste mensen moeten meemaken betekent dat deze gebedsdag moet worden beleefd in termen van individuele en persoonlijke betrokkenheid.

ONLINE GEBEDSBRONNEN
Middelen om de gebedstijden te vergemakkelijken (individueel of voor gebruik in gebedsgroepen of samenkomsten via video) voor, tijdens en na de Gebedsdag zijn beschikbaar gesteld op de website van het Internationale Hoofdkwartier: sar.my/covid19prayer. Selecteer deze link, kopieer deze naar uw adresbalk en kies rechtsboven in uw scherm, u kunt verschillende talen selecteren.
De virtuele gebedsruimte omvat creatieve activiteiten, bijbelmeditaties en gebedssuggesties.
“Na Pasen,” zegt de Generaal, “horen we vaak preken over het thema van de weg naar Emmaüs, wanneer Jezus de discipelen benadert en met hen wandelt. Ik wil dat ons hart “in ons brandt” omdat we zijn aanwezigheid waarderen door te bidden. »
De Generaal vraagt dat overal ter wereld waar Legerleden zich bevinden, zij de zonsopgang gebruiken als een tijd om te bidden voor de wereldwijde bediening van het Leger des Heils en voor de mensheid in haar strijd tegen deze ongekende pandemie.

WERELDWIJD INITIATIEF
Beginnend in de zuidelijke Stille Oceaan-Samoa gebieden, zijn de Legerleden en vrienden geroepen om op te staan met het licht, het ontketenen van een ’tsunami van gebed’ die zal gaan over Oceanië, Azië, Afrika en Europa, vervolgens Noord- en Zuid-Amerika, en uiteindelijk stoppen in Hawaï in de Stille Oceaan.
De Generaal deelt een aantal specifieke gebedsthema’s: het gebed voor hen die familieleden hebben verloren; voor hen die alleen zijn, geïsoleerd en in nood verkeren; voor hen die, velen van hen, in deze periode van afzondering in de ellende leven; voor gezinnen waarvan de toekomst onzeker lijkt.
Hij roept ook op tot gebed om “het leger van essentiële arbeiders die ons ondersteunen” te ondersteunen en nodigt de Legerleden uit om “dringend te bidden dat de machtige hand van God het COVID-19 virus zal tegenhouden en stoppen”.
Tenslotte roept de Generaal de mensen over de hele wereld op om te bidden voor “genezing en hoop in onze gemeenschappen”, voortbouwend op de woorden van Psalm 91, waarbij hij eraan herinnert dat God “mijn toevluchtsoord en mijn kracht is, mijn vesting waar ik op vertrouw”. Hij besluit: “Ik nodig je uit om met mij mee te gaan op mijn Facebook-pagina en, in een paar woorden, een opmerking te maken – vertel me dat je hebt gebeden, deel je vertrouwen in God en, ja, laat een gebedsverzoek achter.

“Moge God ons helpen om trouw te zijn! Moge hij ons helpen een biddend leger te zijn! »

Generaal Brian Peddle

Meest recent nieuws

“Adventslichten”: Ontdek de solidaire Adventskalender

Het Leger des Heils nodigt u uit om deel te nemen aan een uniek en…

Lees meer

Op weg naar Kerst 2023: Doe mee aan de 5e editie van het jaarlijkse christelijke evenement van het Leger des Heils.

Het enthousiasme van de feestdagen wordt hernieuwd met de 5e editie van het jaarlijkse evenement…

Lees meer

Clair Matin : Zodat de kinderen hier zich thuisvoelen…

Clair Matin is een instelling voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar, die…

Lees meer
Back To Top