Skip to content

Clair Soleil

Ontdek het project dat het leven van kansarme kinderen zal veranderen.

Laten we kinderen een veiligerecomfortabeleregoed uitgeruste plek geven om te wonen.

Het kindertehuis Clair Matin is een centrum voor maximaal 42 kinderen tussen 3 en 18 jaar die gespecialiseerde hulp nodig hebben op het gebied van jeugdbescherming buiten het gezin.

Het centrum werd opgericht in 1965 en heeft lange tijd gediend als een toevluchtsoord en leerruimte voor kinderen in precaire situaties. Na tientallen jaren vertoont het gebouw echter duidelijke tekenen van ouderdom. De infrastructuur, ooit nieuw en gastvrij, vertoont nu zijn ouderdom en slijtage. Ernstige reparaties zijn noodzakelijk geworden om de veiligheid en het comfort van de kinderen te garanderen.

Het Leger des Heils is een expert op dit gebied en beheert dit project al meer dan een halve eeuw!

Ontdek het interview met Karima, voorheen geplaatst in het Kinderhuis Clair Matin.

Karima, als kind geplaatst in Clair Matin.

“Deze kinderen hebben het echt nodig, zolang Clair Matin maar blijft groeien en gastvrij blijft”

Om een omgeving te kunnen blijven bieden waarin ze kunnen opbloeien, zijn renovatiewerkzaamheden essentieel. Deze renovaties zullen niet alleen het gebouw in zijn oude glorie herstellen, maar zullen er ook voor zorgen dat ” Het kindertehuis Clair Matin” een plek blijft waar kinderen zich op een waardige manier kunnen ontwikkelen.

Dit project zal de capaciteit vergroten.

Gemiddeld vinden meer dan 500 kinderen geen langdurig thuis. Deze kinderen moeten elke maand van verblijfplaats veranderen. Dat is veel instabiliteit voor kinderen die hun draai moeten vinden.

Dit project is daarom een concreet antwoord op deze behoefte.

Plannen.

Hieronder staan de plannen voor het project Clair Soleil.

Alexia, 7 jaar

“Ik wil heel graag een nieuw bed en slingers aan mijn muur”.

Hicham, 12 jaar

“We moeten de kleedkamers opknappen, een nieuwe bank en nieuwe ramen, een nieuw brandalarm plaatsen en nieuwe spelletjes kopen. We willen graag het oude door het nieuwe vervangen”.

Kévin, 7 jaar

“Ik wil graag een tafel, een klein doel om te voetballen en wat lego’s, auto’s en boeken in mijn kamer”.

Doneer om het project te steunen.

Financiële donaties zijn cruciaal om de bouw- en renovatiekosten van het kindertehuis Clair Matin te financieren. Ze maken het ook mogelijk om essentiële apparatuur aan te schaffen en de dagelijkse programma’s te financieren die de kinderen ondersteunen. Elke gedoneerde euro heeft een directe impact op het vermogen van het centrum om de kinderen een veilige en stimulerende omgeving te bieden.

Om een donatie te doen via een bankoverschrijving :

Sociale Werken van het Leger des Heils VZW
CBC/KBC – IBAN: BE53 1910 5124 4153
Mededeling: Clair Soleil

Klik hieronder om online te doneren:
(Vermeld “Clair Soleil” bij uw donatie)

Le Logo de l'Armée du Salut de Belgique

Partnerships met bedrijven en organisaties.

Bedrijven en organisaties kunnen partnerschappen aangaan met het Leger des Heils om middelen, diensten of financiële steun te verlenen. Het kan hierbij gaan om projecten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, vrijwilligerswerk in de vorm van teambuilding of initiatieven voor fondsenwerving.

Waarom het belangrijk is: Partnerschappen mobiliseren aanzienlijke middelen die verder kunnen gaan dan wat individuele bijdragen kunnen bieden. Ze versterken het project met extra vaardigheden, technologieën en financiering, terwijl ze partnerbedrijven en -organisaties een kans bieden op sociale betrokkenheid en positieve zichtbaarheid.

Veelgestelde vragen

Hoe worden uw donaties verwerkt?

Uw donaties worden strikt gebruikt voor het door u geselecteerde project. Een rekeningencontroleur analyseert, verklaart en publiceert onze financiën volledig transparant.

Hoe kan ik meer te weten komen over het kindertehuis Clair Matin?

Om meer te weten te komen over het kindertehuis Clair Matin centrum, kunt u hun website bezoeken op het volgende adres: website

Is mijn donatie aftrekbaar van de belasting, vanaf welk bedrag?

Voor elke cumulatieve donatie van €40 of meer over een jaar, ontvang je systematisch een fiscaal attest. Dit geeft recht op een belastingvermindering van 45%. Zorg ervoor dat je donaties voor 31 december zijn gedaan om ervan te kunnen genieten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de voortgang van het project Clair Soleil?

We zullen regelmatig communiceren via de nieuwssectie van onze website. U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief of ons volgen op onze sociale netwerken.

Heeft het Leger des Heils nog andere sociale centra?

Ja, u kunt alle centra van het Leger des Heils vinden op de volgende link: klik hier

Kan men een terugkerende donatie doen?

Ja! Zodra u ons online donatieformulier invult, krijgt u de mogelijkheid om te kiezen of u een eenmalige of regelmatige donatie wilt doen (momenteel niet beschikbaar via Bancontact betalingswijze).

Hoe kan ik nalaten aan het Leger des Heils?

Naast regelmatige of eenmalige geldelijke donaties, heeft u de mogelijkheid om het Leger des Heils te ondersteunen door middel van een legaat, een schenking of door onze organisatie te kiezen als begunstigde van een levensverzekering. Voor meer informatie, bezoek onze pagina gewijd aan legaten: Klik hier

Naya, 9 jaar

“Ik wil graag dat mijn kamer opnieuw geverfd wordt. Hij is helemaal wit, ik wil graag turquoise blauw en ik wil graag een speelkamer met ballonnen”.

Back To Top