Het Leger des Heils in Italië organiseert hulp die het kan bieden na de aardbeving van 24 augustus. De beving vond plaats in de steden Amatrice, Accumoli en Pescara del Tronto, 150 kilometers te Noordoosten van Rome. Meer dan 260 mensen hebben het leven gelaten en het dodental loopt nog op.

Het Leger des Heils is niet actief in deze regio maar  bekijkt op welke manier ze het beste de mensen kan helpen die alles verloren hebben.

Luitenant-Kolonel Massimo Tursi, verantwoordelijke voor het Leger des Heils in Italië en Griekenland, legt uit waarom onze organisatie geen hulptroepen kan sturen. In Italië is het de Civiele Bescherming van de overheid die bij een catastrofe in actie schiet. De Kolonel heeft een ontmoeting ter plaatse om te bespreken op welke manier het Leger des Heils het beste kan helpen. Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn om dekens en dringende benodigdheden uit te delen aan al de mensen die weigeren om hun beschadigd huis te verlaten.

Terwijl men de steun op korte en lange termijn voorbereid, heeft Massimo Tursi geregeld dat het guesthouse van het Leger des Heils in Rome aan 30 mensen gratis onderdak verstrekt die bereid zijn om de getroffen regio te verlaten.

De Luitenant-Kolonel weet goed genoeg dat de kosten gedekt moeten worden maar hij laat ook weten : “Ik weet dat we niet alleen zijn. Ik dank jullie voor jullie gebeden en steun.”